Ovogodišnji planovi: Unis očekuje rekordan izvoz u EU

Bez autora
Jun 05 2011

Vlada Republike Srpske spremna je podržati fabriku cijevi "Unis" Derventa u realizaciji njihovih ciljeva na planu izvoza, ali i uvođenju novih tehnologija u procesu proizvodnje. Očekuje se da će do 2015. godine ova kompanija biti prvi izvoznik u Evropsku uniju iz metalne oblasti. "Unis" do sada nikada nije tražio pomoć Vlade, što je rijetkost. Očekuje se da u ovoj godini bude ostvaren rekordan izvoz, pogotovo što se izvozi u Njemačku, gdje su potrebe za čeličnim proizvodima velike. Izvoz u Evropsku uniju trebao bi u ovoj godini iznositi oko 200 miliona maraka, što je dva i po puta više nego u 2008. godini, kada je zabilježen rekord. Fabrika zapošljava oko 550 radnika. Do privatizacije ovog preduzeća ovdje je prerađivano oko 40 hiljada tona, a u prvoj godini privatizacije proizvodnja je udvostručena. Do kraja godine broj zaposlenih u ovoj derventskoj firmi trebao bi biti veći od 600.

Ovogodišnji planovi: Unis očekuje rekordan izvoz u EUVlada Republike Srpske spremna je podržati fabriku cijevi "Unis" Derventa u realizaciji njihovih ciljeva na planu izvoza, ali i uvođenju novih tehnologija u procesu proizvodnje.

Potvrdio je to ministar industrije, energetike i rudarstva RS Željko Kovačević tokom posjete fabrici prije nekoliko dana.

- Očekujemo da će do 2015. godine ova kompanija biti prvi izvoznik u Evropsku uniju iz metalne oblasti - rekao je Kovačević, naglašavajući da "Unis" do sada nikada nije tražio pomoć Vlade, što je rijetkost.

Većinski vlasnik fabrike "Unis" Dragan Tomić izjavio je da očekuje da u ovoj godini bude ostvaren rekordan izvoz, pogotovo što se izvozi u Njemačku, gdje su potrebe za čeličnim proizvodima velike.

- Izvoz u Evropsku uniju trebao bi u ovoj godini iznositi oko 200 miliona maraka, što je dva i po puta više nego u 2008. godini, kada je zabilježen rekord - izjavio je Tomić.

Fabrika zapošljava oko 550 radnika. Do privatizacije ovog preduzeća ovdje je prerađivano oko 40 hiljada tona, a u prvoj godini privatizacije proizvodnja je udvostručena. Do kraja godine broj zaposlenih u ovoj derventskoj firmi trebao bi biti veći od 600.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik